Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ТРИ ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

12.10.2012. 15:39

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за три лица, осумњичена за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 1. Кривичног закона БиХ, а на основу члана 139. Закона о кривичном поступку Босне и Херцеговине.

Тужилац Одсјека 3 Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за:

1.   Милана Милатића, рођеног 01.09.1991. године у Пећи у Републици Србији, настањеног у Подгорици, држављанина Републике Србије,

2.   Милоша Павићевића, рођеног 31.08.1991. године у Подгорици у Републици Црној Гори гдје је и настањен, држављанина Црне Горе и

3.   Ивоне Вучић, рођене 13.05.1991. године у Подгорици гдје је и настањена, држављанке Црне Горе.

Наведени осумњичени лишени су слободе дана 09.10.2012. године око 22 часа, од стране овлаштених службеника Граничне полиције БиХ, након чега су у законском року предати Тужилаштву БиХ.

Тужилаштво БиХ сумњичи Милана Милатића, Милоша Павићевића и Ивону Вучић да су преко државне границе БиХ покушали прокријумчарити више од 11 килограма марихуане ради њене даљње међународне купопродаје, у чему су спријечени од стране овлаштених службеника ГП БиХ.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора из разлога описаних у члану 132. тачке а) ЗКП-а БиХ.

Мјера притвора предложена је из разлога што постоји опасност од бјекства ових осумњичених у Републику Црну Гору, односно Републику Србију, које не изручују своје држављане за кривична дјела која им се стављају на терет, те би у том случају постали недоступни органима гоњења.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba