Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA JOŠ JEDNOG OSUMNJIČENOG U PREDMETU „LUTKA“

04.10.2012. 15:23

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za još jednog osumnjičenog, koji je lišen slobode u okviru predmeta kodnog naziva „Lutka“, usmjerenog na otkrivanje i kazneno procesuiranje osoba osumnjičenih za najteža kaznena djela organiziranog kriminala.

Osumnjičeni M.K. (1963), lišen je slobode dana 02.10.2012. godine od strane ovlaštenih djelatnika Agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Prigodom lišenja slobode, izvršen je pretres stana i automobila osumnjičenog i izuzeti su određeni predmeti kao dokazni materijal.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana.

Pritvor je predložen iz razloga propisanih člankom 132. stavak 1. točke a), b), c) i d) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikrivati dokaze, utjecati na svjedoke ili suučesnike u cilju onemogućavanja prikupljanja dokaza i provođenja istrage, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, ponovno izvršio isto ili slično kazneno djelo, a osobito uzimajući u obzir način izvršenja ovog kaznenog djela, posljedice istog te uznemirenost cijelog pučanstva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za kaznena djela organizirani kriminal iz članka 250. KZ BiH, pranje novca iz članka 209. KZ BiH i razbojništvo iz članka 289. KZ FBiH.

Prijedlog za određivanje pritvora bit će proslijeđen Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u pravcu podizanja optužnice u predmetu vezanom za akciju kodnog naziva „Lutka“.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba