Вијести

ОПТУЖЕНИ ЕСАД РАСТОДЕР (1964) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

01.10.2012. 15:18

Оптужени Есад Растодер споразумно је признао кривицу за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужени Есад Растодер, рођен 01.09.1964. године у општини Беране у Црној Гори, са тренутном адресом становања у Сарајеву, држављанин Црне Горе, споразумно је признао кривицу за кривично дјело за које се терети и са тужиоцем Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ закључио споразум о признању кривице.

Склапањем споразума о признању кривице, оптужени Есад Растодер је у потпуности признао извршење кривичног дјела које му се ставља на терет оптужницом Тужилаштва БиХ од 21.08.2012. године. Оптужени се терети због неовлаштеног међународног преноса и превоза опојне дроге марихуана (cannabis) из Републике Црне Горе у Босну и Херцеговину у количини од око 5 килограма.

У складу са споразумом, тужилац и одбрана сагласни су да, на основу споразума, Суд БиХ изрекне оптуженом Есаду Растодеру казну затвора у трајању од једне (1) године, као и новчану казну у износу од 40.000,00 КМ.

Такође, наведеним споразумом је предвиђено одузимање, између осталог, и путничког моторног возила марке „Меrcedes 202“, које је у власништву оптуженог.

Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела које је описано у оптужници Тужилаштва БиХ од 21.08.2012. године.

Овим споразумом оптужени потврђује да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, без икакве присиле или наговора, те се обавезује да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који му, евентуално, одреди Суд БиХ.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење, те права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba