Vijesti

STRUČNA RADIONICA POSVEĆENA POBOLJŠANJU SURADNJE IZMEĐU TUŽITELJSTAVA, MEDIJA I NVO-a, ODRŽANA U SARAJEVU

19.09.2012. 14:12

Predstavnici Tužiteljstva BiH, tužitelji i stručni suradnici, sudjelovali su na stručnoj radionici, koja je u organizaciji Udruge tužitelja BiH, a u okviru projekta VSTV-a BiH, održana u Sarajevu.

Na ovoj radionici, predstavnici tužiteljstava, medija i nevladinih organizacija, razgovarali su o modalitetima za poboljšanje međusobne suradnje u otkrivanju i procesuiranju nezakonitosti u zajednici, kažnjavanju počinitelja i otklanjanju štetnih posljedica kaznenih djela.

Središnje teme radionice odnosile su se na potrebne aktivnosti za otkrivanje i kazneno procesuiranje u slučajevima pojava narko-dilerskih skupina u lokalnoj zajednici, korupcije i nezakonitosti pri zapošljavanju, zlostavljanja i uznemiravanja na poslu i radnom mjestu (mobing), te korupcije u zdravstvenim ustanovama.

Na radionici je sudjelovalo oko 40 sudionika, među kojima su bili predstavnici iz tužiteljstava sa svih razina u BiH, predstavnici medija, uključujući medije iz Javnog RTV servisa BiH i drugih TV i radio postaja, te predstavnici nevladinih organizacija koje djeluju u BiH.

Nakon rada u radnim skupinama, prezentirani su zaključci u kojima su definirane aktivnosti koje se trebaju poduzeti da bi otkrivanje i kazneno procesuiranje navedenih pojava bilo učinkovitije, kako bi se počinitelji kaznili a posljedice otklonile.

Organizator Stručne radionice je Udruga tužitelja BiH, a radionica je realizirana u okviru projekta VSTV-a, uz potporu Vlade Švicarske Konfederacije.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba