Вијести

У ОПШТИНИ ПРИЈЕДОР ИЗВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

19.09.2012. 14:10

Под надзором истражиоца Тужилаштва БиХ извршена је ексхумација у општини Приједор.

На локалитету Жегер – Чараково у општини Приједор, извршена је ексхумација приликом које су пронађени остаци два комплетна тијела.

Са ових тијела биће узети узорци за ДНК анализу ради утврђивања идентитета жртава. ДНК анализа радиће се у лабораторији Међународне комисије за нестала лица (ICMP). 

Остаци пронађених тијела биће пребачени у Центар за идентификацију Шејковача у Санском Мосту, гдје ће остати док се не заврши њихова форензичка обрада и процес идентификације.

Извршеном ексхумацијом руководио је истражилац Тужилаштва БиХ, који је по инструкцијама тужиоца координисао рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица која врше процес ексхумације.

Ексхумацији су присуствовали представници Међународне комисије за нестала лица (ICMP), Института за нестала лица БиХ, представници МУП-а РС, љекар судске медицине и истражилац Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba