Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЗАПРИМИЛО ДРУГОСТЕПЕНУ ПРЕСУДУ У ПРЕДМЕТУ „РИЈАД РУСТЕМПАШИЋ И ДР.“

10.09.2012. 15:17

Тужилаштво БиХ, након што је запримило правоснажну пресуду у предмету против Ријада Рустемпашића, истиче да је задовољно правоснажном пресудом у овом предмету, те да заједно са другим агенцијама за провођење закона наставља рад на процесуирању предмета који се односе на кривична дјела тероризма.

Правоснажном пресудом, којом се потврђује првостепена пресуда, оптужени Ријад Рустемпашић осуђен је на казну затвора у трајању од 4 године и 6 мјесеци, Абдулах Ханџић на затворску казну од 3 године и 4 мјесеца и Едис Велић на затворску казну од 3 године и 4 мјесеца затвора.

Лица оптужена у овом предмету теретила су се за припрему извршења терористичких аката у Босни и Херцеговини, чија је реализација спријечена активностима агенција за провођење закона и истрагом Тужилаштва БиХ.

Ова пресуда резултат је ефикасног рада и сарадње више агенција за провођење закона у БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са полицијским и безбједносним агенцијама, наставља интензиван рад на предметима који се односе на кривична дјела тероризма, са циљем успостављања што безбједније атмосфере за живот свих грађана Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba