Vijesti

LIŠENE SLOBODE DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA KAZNENO DJELO GENOCID

22.06.2012. 12:48

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Zvornika lišili su slobode osumnjičene:
- Ostoju Stanišića, rođenog 02.12.1951. godine u Fojnici, i
- Marka Miloševića, rođenog 30.03.1964. godine u Lupoglavu, općina Kladanj.

Uporedo sa navedenim lišenjima, pod nadzorom Tužiteljstva BiH vrši se pretres prostorija na četiri lokacije, dvije u selu Petkovci i dvije u gradu Zvorniku.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su: Ostoja Stanišić, kao nekadašnji zapovjednik 6. bataljona Zvorničke brigade VRS, i Marko Milošević, kao nekadašnji zamjenik zapovjednika 6. bataljona Zvorničke brigade VRS, počinili kazneno djelo genocid iz članka 171. KZ BiH.

Oni su osumnjičeni za ratni zločin počinjen na lokalitetu brane u Petkovcima u mjestu Đulići, općina Zvornik, gdje je u mjesecu srpnju 1995. godine, strijeljano oko 1000 bošnjačkih muškaraca i dječaka iz Srebrenice.

Ovi osumnjičeni će u zakonskom roku biti predani postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba