Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ХОДАЈА ШПЕЈТИМА (1980)

13.06.2012. 15:21

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Ходаја Шпејтима, који се терети за кривично дјело давање дара и других облика користи из члана 218. став 1. КЗ-а БиХ.

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Ходаја Шпејтима, рођеног 05.07.1980. године у општини Призрен у Републици Србији гдје је и настањен, држављанина Републике Србије.

У оптужници се наводи да је приликом контроле Граничне полиције, на Међународном граничном прелазу „Увац“, из Републике Србије у Босну и Херцеговину, дана 27.12.2011. године око 03:00 часа, утврђено да оптужени Ходај Шпејтим не испуњава важеће законске услове о кретању и боравку странаца и азилу, након чега је изведен из аутобуса.

Како се даље наводи у оптужници, оптужени Ходај Шпејтим је у службеним просторијама Јединице граничне полиције понудио новац овлаштеним службеним лицима, рекавши им да попију пиће и да му омогуће несметан улазак у Босну и Херцеговину.

Оптужени Ходај Шпејтим, на овај начин је службеним лицима у институцијама БиХ понудио дар да не изврше радњу коју би морала извршити, чиме је учинио кривично дјело давање дара и других облика користи из члана 218. став 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba