Вијести

СПРОВЕДЕНА УДРУЖЕНА АКЦИЈА „УНА“. ЛИШЕНО СЛОБОДЕ ВИШЕ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЉУДИ

08.06.2012. 15:15

По налогу Тужилаштва БиХ, у сарадњи са Граничном полицијом БиХ, МУП-ом Републике Српске и Управом полиције МУП-а Тузланског кантона, спроведена је удружена полицијско-безбједносна акција у цијелој БиХ, са циљем процесуирања већег броја лица осумњичених за кријумчарење илегалних емиграната.

У заједничкој акцији, лишено је слободе 10 осумњичених лица.

У више градова БиХ, упоредо са лишењем слободе, извршени су претреси на више локација.

Истрага, коју води Тужилаштво БиХ, усмјерена је на већи број лица која су осумњичена да су, као организована криминална група, учествовала у кријумчарењу илегалних емиграната према земљама ЕУ.

У ранијој фази истраге, оперативну подршку давала је и Обавјештајно-безбједносна агенција (ОБА) Босне и Херцеговине.

У акцији, којом је координисао тужилац из Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, на терену је учествовало више десетина полицијских службеника из више агенција за провођење закона.

Тужилаштво БиХ истиче важност оваквих акција усмјерених на борбу против илегалних миграција, у складу са путем БиХ према европским интеграцијама.

Тужилаштво БиХ наставља истрагу у овом предмету у правцу подизања оптужнице против више лица осумњичених за кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелом кријумчарење лица из члана 189. КЗ-а БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba