Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АДНАНА КОРЈЕНИЋА (1965)

22.05.2012. 15:51

Тужилац Одсјека III подигао је оптужницу против Аднана Корјенића, рођеног 01.11.1965. године у Сарајеву гдје је и настањен, држављанина БиХ, због недозвољеног кориштења ауторских права.

Оптужница терети Аднана Корјенића да је у свом пословном објекту у Сарајеву, без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права, односно лица које је овлаштено дати одобрење, извршио неовлаштено умножавање више ауторских дјела похрањених на CD/DVD медије.

Како се наводи у оптужници, оптужени Аднан Корјенић је на CD и DVD медије умножио више од 500 ауторских дјела различитих садржаја – филмова, серијских филмова, цртаних филмова, музичких издања, игрица за PC, а за које је знао да се ради о нелегално умноженим копијама, супротно важећим законским одредбама Закона о ауторском и сродним правима („Службени гласник БиХ“, број 63/10), чиме је учинио кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. став 1. КЗ-а БиХ, у вези са Законом о ауторском и сродним правима (“Сл. гласник БиХ“, бр. 63/10).

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba