Вијести

БИВШИ КОНГРЕСМЕН САД, ТОМАС ПЕРИЕЛО (THOMAS PERRIELLO), ПОСЈЕТИО ТУЖИЛАШТВО БиХ

10.05.2012. 15:05

Званичници Тужилаштва БиХ, замјеник руководиоца Посебног одсјека за ратне злочине, Драган Чорлија и тужитељица Посебног одсјека за ратне злочине, Сања Јукић са сарадницима, састали су се и разговарали са Томасом Периелом (Thomas Perriello), бившим конгресменом Представничког дома Конгреса САД-а.

Периело је у својој каријери обављао различите дужности везане за међународно хуманитарно право. Био је специјални савјетник међународног тужиоца у тужилаштву Специјалног суда за Сијера Леоне, а такође је радио и као консултант у међународним центрима за транзицијску правду на Косову, у Дарфуру и Авганистану.

Званичници Тужилаштва БиХ упознали су Периела са историјом Тужилаштва БиХ, организацијом институције, те радом Посебног одсјека за ратне злочине.

Периело је изразио подршку Тужилаштву БиХ у раду на процесуирању предмета ратних злочина, са циљем успоставе владавине права и кажњавањем починилаца ратних злочина у БиХ.

Ова посјета реализована је уз помоћ Амбасаде САД-а у БиХ, односно Министарства правосуђа САД-а и пројекта ОPDАТ у Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba