Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ТИХОМИРА СВРЗЕ (1962)

07.05.2012. 15:19

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Тихомира Сврзе, који се терети за кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. став 1. КЗ-a БиХ.

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Тихомира Сврзе, рођеног 05.01.1962. године у Широком Бријегу гдје је и настањен, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је у временском периоду од 01. јануара до 31. децембра 2007. године, као директор и одговорно лице у једном предузећу са сједиштем у Широком Бријегу и као порески обвезник у смислу Закона о порезу на додату вриједност (Сл. гласник БиХ број 9/05 и 35/05), у намјери избјегавања плаћања ПДВ-а, Управи за индиректно опорезивање БиХ, у мјесечним ПДВ пријавама за мјесеце пети, шести, седми, осми, десети, једанаести и дванаести 2007. године, исказао нетачне податке. У оптужници се даље наводи да оптужени није приказао и обрачунао ПДВ за остварени промет, односно набавку, реализацију и испоруку робе за коју није издавао излазне фактуре, нити је наведени промет књиговодствено евидентирао, те је на тај начин избјегао да обрачуна и плати припадајући ПДВ у укупном износу од 16.515,00 КМ, оштетивши буџет Босне и Херцеговине за наведени износ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba