Vijesti

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Tihomira Svrze, koji se tereti za kazneno djelo porezne utaje ili prijevare iz članka 210. stavak 1. KZ-a BiH.

07.05.2012. 15:19

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Tihomira Svrze, rođenog 05.01.1962. godine u Širokom Brijegu gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je u vremenskom razdoblju od 01. siječnja do 31. prosinca 2007. godine, kao ravnatelj i odgovorna osoba u jednom poduzeću sa sjedištem u Širokom Brijegu i kao porezni obveznik u smislu Zakona o porezu na dodanu vrijednost (Sl. glasnik BiH broj 9/05 i 35/05), u namjeri izbjegavanja plaćanja PDV-a Upravi za neizravno oporezivanje BiH, u mjesečnim PDV prijavama za mjesece peti, šesti, sedmi, osmi, deseti, jedanaesti i dvanaesti 2007. godine, iskazao netočne podatke. U optužnici se dalje navodi da optuženi nije prikazao i obračunao PDV za ostvareni promet, odnosno nabavku, realizaciju i isporuku robe za koju nije izdavao izlazne fakture, niti je navedeni promet knjigovodstveno evidentirao, te je na taj način izbjegao da obračuna i plati pripadajući PDV u ukupnom iznosu od 16.515,00 KM, oštetivši proračun Bosne i Hercegovine za navedeni iznos.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba