Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЧЕТИРИ ЛИЦА

26.04.2012. 14:58

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против четири лица, која се терете да су починила кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела из члана 249. став 2. у вези са ставом 1. Кривичног закона БиХ, те кривично дјело припремање кривичног дјела из члана 248., у вези са чланом 29. истог Закона.

Оптужница је подигнута против:

1.   Агима Јефкаја, рођеног 20.12.1974. године у мјесту Дечани, раније осуђиваног пред Судом БиХ, држављанина Србије са подручја Косова, налази се у притвору,

2.   Блашка Будића, рођеног 06.04.1968. године у Будићима, општина Посушје, гдје је и настањен, држављанина БиХ,

3.   Мирка Пушића, рођеног 29.08.1982. године у Загорју, настањеног у Пушићима, раније осуђиваног, држављанина БиХ, и

4.   Мије Спилмана, рођеног 11.11.1967. године у Омољу, општина Томиславград, настањеног у Посушју, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужени Агим Јефкај, Блашко Будић, Мирко Пушић и Мијо Спилман се терете да су се удружили у организовану групу ради прибављања имовинске користи с циљем недозвољеног пребацивања 18 лица ромске националности преко државне границе Босне и Херцеговине у Републику Хрватску. Горе наведени су као саизвршиоци, из користољубља, предузели радње које стварају услове за непосредно чињење недозвољеног преласка и пребацивања преко државне границе.

У оптужници се наводи да су, након претходног договора, оптужени илегалне емигранте требали да превезу у Републику Хрватску за договорену новчану накнаду. Починиоци су у својој намјери откривени и спријечени од стране патроле Јединице ГП БиХ Каменско.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba