Вијести

НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ МИЛИЋИ ИЗВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТАВА УБИЈЕНИХ У ТОКУ ПРОТЕКЛОГ РАТА

26.03.2012. 15:15

Под надзором Тужилаштва БиХ, на локалитетима Потоци и Џуревински поток, Нова Касаба, у општини Милићи, извршена је ексхумација посмртних остатака лица убијених у протеклом рату.

На наведеним локалитетима пронађани су некомплетни посмртни остаци два лица, за којa тренутно нема сазнања коме би могли припадати.

Пронађени скелетни остаци су пребачени у Комеморативни центар у Тузлу, гдје ће бити форензички обрађени и узет ДНК узорак ради даљег вјештачења, те утврђивања идентитета жртaва ратног злочина путем ДНК анализе.

Процесом ексхумације на терену координисао је истражилац Тужилаштва БиХ, а у процесу тражења и ексхумације посмртних остатака учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, представници МУП-а Републике Српске, представници ЈКП-а Тузла, као и вјештак судско-медицинске струке.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим институцијама које учествују у процесу тражења несталих лица, наставља рад у процесу проналаска и идентификације посмртних остатака у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba