Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DVIJE OSOBE

15.03.2012. 15:43

Tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za dvije osobe, osumnjičene za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH.

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene: S.D. i G.Ž.

Navedene osobe osumnjičene su za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama, a lišene su slobode od strane policijskih službenika Granične policije BiH, MGP Deleuša.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH da su, dana 13.03.2012. godine u 06:15 sati, u PMV marke „renault“, u skrivenim mjestima u automobilu, pokušali uvesti u Bosnu i Hercegovinu oko 12,6 kilograma opojne droge marihuana, pri čemu su otkriveni i lišeni slobode od strane policijskih službenika Granične policije BiH.

Tužilac Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za navedene osumnjičene iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka a) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, s obzirom da oba osumnjičena posjeduju državljanstvo Republike Crne Gore, te bi bijegom iz BiH postali nedostupni pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Prijedlog za određivanje pritvora je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba