Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ТРОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ

29.02.2012. 13:23

Тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за 3 лица, осумњичена за кривично дјело организираног криминала из члана 250. став 3, у вези са неовлаштеним прометом опојним дрогама из члана 195. Кривичног закона БиХ, а на основу члана 139. Закона о кривичном поступку Босне и Херцеговине.

 

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:

1.     Насера Хасића, рођеног 08.09.1983. године у Зеници, гдје је и настањен, раније осуђиваног, држављанина БиХ,

2.    Неџада Хасића званог „Ћаса“, рођеног 16.05.1977. године у Зеници, гдје је и настањен, раније осуђиваног, држављанина БиХ, и

3.    Зехрудина Шахиновића званог „Зехро“, рођеног 25.11.1975. године у Зеници, гдје је и настањен, држављанина БиХ.

Наведени осумњичени су лишени слободе дана 24.02.2012. године, од стране овлаштених полицијских службеника Државне агенције за истраге и заштиту - SIPA, након чега су у законском року предати Тужилаштву БиХ.

Тужилаштво БиХ осумњичене: Насера Хасића, Неџада Хасића и Зехрудина Шахиновића сумњичи да су, током мјесеца јануара 2012. године, организовали групу људи с циљем да учествује у преносу, превозу, држању и купопродаји опојне дроге „спид“.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора из разлога описаних у члану 132. тачке а), б), и ц). Одређивање мјере притвора према осумњиченима предложено је због опасности од бјекства. Такође, мјера притвора је предложена и због постојања опасности да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba