Вијести

НА ДВИЈЕ ЛОКАЦИЈЕ У САНСКОМ МОСТУ ИЗВРШЕНЕ ЕКСХУМАЦИЈЕ ТИЈЕЛА НЕСТАЛИХ У ПРОТЕКЛОМ РАТУ

20.01.2012. 15:52

У сриједу, 18.01.2012. године, на локалитету Ћелића коса у мјесту Дабар у општини Сански Мост, извршена је ексхумација под надзором истражиоца Тужилаштва БиХ.

На овој локацији пронађено је једно некомплетно тијело припадника Војске Републике Српске, у униформи.

У четвртак, 19.01.2012. године, на локалитету Доњи Каменград – Лучица у општини Сански Мост извршена је ексхумација, приликом које су у непосредној близини ријеке Блихе пронађени остаци два комплетна тијела цивилних жртава.

Сви пронађени посмртни остаци са ове двије локације биће пребачени у Идентификациони центар Шејковача, гдје ће бити извршена обдукција и узет ДНК налаз због њихове идентификације.

Овој ексхумацији присуствовали су представници Института за нестала лица БиХ, представници Агенције за истраге и заштиту (SIPА), представници МУП-а Унско – санског кантона, љекар судске медицине и истражилац Тужилаштва БиХ.

Извршеним ексхумацијама руководио је истражилац Тужилаштва БиХ, који је по инструкцијама тужиоца координисао рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица које врше процес ексхумације.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba