Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ РАТКА ЛАВРНИЋА (1966)

17.01.2012. 15:31

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Ратка Лаврнића, који се терети за кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва у засеоку Рејзовићи у општини Кључ, 1993. године.

Тужилац из Тима I Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Ратка Лаврнића, рођеног 15.08.1966. године у селу Јарице, општина Кључ, држављанина БиХ.

Оптужени Ратко Лаврнић се терети да је за вријеме рата у Босни и Херцеговини, као припадник 17. Кључке лаке пјешадијске бригаде ВРС, дана 10.02.1993. године, у засеоку Рејзовићи у општини Кључ, кршећи правила међународног хуманитарног права, и то одредбе члана 3. став 1. тачка а) Женевске конвенције о заштити цивилних лица за вријеме рата, извршио убиства и покушај убистава.

Оптужени се терети да је лично, рафалним пуцњем из аутоматске пушке, лишио живота три женска лица и тешко ранио једну мушко лице бошњачке националности.

Оптужница Тужилаштва БиХ терети Ратка Лаврнића да је починио кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва из члана 173. став 1. тачка а) у вези са чланом 180. став 1. КЗ


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba