Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV RATKA LAVRNIĆA (1966)

17.01.2012. 15:31

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ratka Lavrnića, koji se tereti za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog pučanstva u zaseoku Rejzovići u općini Ključ, 1993. godine.

Tužitelj iz Tima I Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Ratka Lavrnića, rođenog 15.08.1966. godine u selu Jarice, općina Ključ, državljanina BiH.

Optuženi Ratko Lavrnić se tereti da je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, kao pripadnik 17. Ključke lake pješadijske brigade VRS, dana 10.02.1993. godine, u zaseoku Rejzovići u općini Ključ, kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava, i to odredbe članka 3. stavak 1. točka a) Ženevske konvencije o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata, izvršio ubojstva i pokušaj ubojstava.

Optuženi se tereti da je osobno, rafalnim pucnjem iz automatske puške, lišio života tri ženske osobe i teško ranio jednu mušku osobu bošnjačke nacionalnosti.

Optužnica Tužiteljstva BiH tereti Ratka Lavrnića da je počinio kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog pučanstva iz članka 173. stavak 1. točka a) u svezi s člankom 180. stavak 1. KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba