Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ДРЖАВЉАНИНА ТУРСКЕ, ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПРАЊЕ НОВЦА

04.01.2012. 15:26

Тужилаштво БиХ упутило је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за Алија Коцака (1972), осумњиченог да је учинио кривично дјело прања новца из члана 209. КЗ-a БиХ.

Након испитивања осумњиченог, тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за:

- Алија Коцака, рођеног 18.08.1972. године у Beyşehir-u, Р Турска, држављанинa Р Турске.

Осумњичени је лишен слободе у координираној акцији полицијских службеника SIPA-е и МУП-а КС. За овим осумњиченим је од стране Уједињених Арапских Емирата расписана међународна потјерница Интерпола.

Осумњичени Али Коцак је под истрагом Тужилаштва БиХ, а осумњичен је да је у БиХ учинио кривично дјело прањe новца, тако што је у БиХ куповао пословне објекте и предузећа, а постоји сумња у легалност новца којим је куповина извршена.

Приједлог за одређивање притвора упућен је из разлога описаних у члану 132. КЗ-a БиХ, а због чињенице да осумњичени није држављанин БиХ, те би боравком на слободи постојала опасност да напусти БиХ те постане недоступан правосудним органима Босне и Херцеговине.

Тужилаштво БиХ упутило је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора, те наставља са истрагом у овом предмету, са циљем потпуног расвјетљавања учињених кривичних дјела која се осумњиченом стављају на терет.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba