Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ДОМАЋИН СЕДМОГ САСТАНКА СТРАТЕШКОГ ФОРУМА

30.05.2017. 15:15
Kапацитети тужилаштава и полицијских органа за спровођење истрага и процесуирање предмета ратних злочина - централна тема састанка највиших званичника тужилаштава и полиције са нивоа државе, оба ентитета и Брчко дистрикта.
  • ТУЖИЛАШТВО БиХ ДОМАЋИН СЕДМОГ САСТАНКА СТРАТЕШКОГ ФОРУМА
  • ТУЖИЛАШТВО БиХ ДОМАЋИН СЕДМОГ САСТАНКА СТРАТЕШКОГ ФОРУМА
  • ТУЖИЛАШТВО БиХ ДОМАЋИН СЕДМОГ САСТАНКА СТРАТЕШКОГ ФОРУМА
  • ТУЖИЛАШТВО БиХ ДОМАЋИН СЕДМОГ САСТАНКА СТРАТЕШКОГ ФОРУМА

У просторијама Тужилаштва БиХ одржан је редовни састанак Стратешког форума највиших званичника тужилаштава и полицијских органа из Босне и Херцеговине. Домаћин састанка била је в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић.

Састанак је одржан као наставак успјешне сарадње ових институција кроз рад Стратешког форума, који је био у потпуности посвећен расправи на тему капацитета тужилаштава и полицијских органа за спровођење истрага и процесуирање предмета ратних злочина.

В.д. главног тужиоца Гордана Тадић је представила капацитете Тужилаштва БиХ за рад на предметима ратних злочина и извјештај о досадашњем раду.

Током састанка разговарано је о препрекама и предусловима за ефикасан рад на предметима ратних злочина са посебним акцентом на кадровске капацитете полицијских агенција, измјенама Државне стратегије за рад на предметима ратних злочина, активностима у вези са будућим преношењем одређеног броја предмета на кантонална и окружна тужилаштва, као и другим организационим питањима која су у служби бржег и квалитетнијег рада на овој врсти предмета.

На састанку учествују, као домаћин састанка, в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, заједно са званичницима Посебног одјела за ратне злочине у Тужилаштву БиХ, главни тужиоци Федерације БиХ, РС и Брчко дистрикта, Здравко Кнежевић, Махмут Шврака и Зекерија Мујкановић, директори SIPA-е, ентитетских полиција и Полиције БД, Перица Станић, Дарко Ћулум, Драган Лукач и Горан Писић, као и представници ВСТC-а БиХ.

Организацију састанка подржао је Високи судски и тужилачки савјет БиХ у оквиру активности које проводи кроз Пројекат за јачање тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа, који се имплементира уз подршку Владе Швајцарске и Норвешке.

Састанак одржан у Тужилаштву БиХ је седми састанак највиших званичника тужилаштава и полицијских органа из цијеле БиХ на стратешком нивоу и овакве активности ће се наставити и у будућности.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВА ЗГРАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НАДОГРАЂЕНЕ И АДАПТИРАНЕ ЗГРАДЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ



 

Фото галерија

04. 2024.
П У С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
26.04.2024. - ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНИНА Р ТУРСКЕ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА
26.04.2024. - ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АРМИНА БУРЕИЋА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА
26.04.2024. - ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРКОМ КРАЉЕВИНЕ ШПАНИЈЕ

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 483 700 
Факс: +387 (0) 33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33483 840

РАД СА СТРАНКАМА