Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

bos  hrv  срп  eng

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

TUŽILAŠTVO BiH DOMAĆIN SEDMOG SASTANKA STRATEŠKOG FORUMA

30.05.2017. 15:15
Kapaciteti tužilaštava i policijskih organa za sprovođenje istraga i procesuiranje predmeta ratnih zločina - centralna tema sastanka najviših zvaničnika tužilaštava i policije sa nivoa države, oba entiteta i Brčko distrikta.
  • TUŽILAŠTVO BiH DOMAĆIN SEDMOG SASTANKA STRATEŠKOG FORUMA
  • TUŽILAŠTVO BiH DOMAĆIN SEDMOG SASTANKA STRATEŠKOG FORUMA
  • TUŽILAŠTVO BiH DOMAĆIN SEDMOG SASTANKA STRATEŠKOG FORUMA
  • TUŽILAŠTVO BiH DOMAĆIN SEDMOG SASTANKA STRATEŠKOG FORUMA

U prostorijama Tužilaštva BiH održan je redovni sastanak Strateškog foruma najviših zvaničnika tužilaštava i policijskih organa iz Bosne i Hercegovine. Domaćin sastanka bila je v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić.

Sastanak je održan kao nastavak uspješne saradnje ovih institucija kroz rad Strateškog foruma, koji je bio u potpunosti posvećen raspravi na temu kapaciteta tužilaštava i policijskih organa za sprovođenje istraga i procesuiranje predmeta ratnih zločina.

V.d. glavnog tužioca Gordana Tadić je predstavila kapacitete Tužilaštva BiH za rad na predmetima ratnih zločina i izvještaj o dosadašnjem radu.

Tokom sastanka razgovarano je o preprekama i preduslovima za efikasan rad na predmetima ratnih zločina sa posebnim akcentom na kadrovske kapacitete policijskih agencija, izmjenama Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, aktivnostima u vezi sa budućim prenošenjem određenog broja predmeta na kantonalna i okružna tužilaštva, kao i drugim organizacionim pitanjima koja su u službi bržeg i kvalitetnijeg rada na ovoj vrsti predmeta.

Na sastanku učestvuju, kao domaćin sastanka, v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić, zajedno sa zvaničnicima Posebnog odjela za ratne zločine u Tužilaštvu BiH, glavni tužioci Federacije BiH, RS i Brčko distrikta, Zdravko Knežević, Mahmut Švraka i Zekerija Mujkanović, direktori SIPA-e, entitetskih policija i Policije BD, Perica Stanić, Darko Ćulum, Dragan Lukač i Goran Pisić, kao i predstavnici VSTV-a BiH.

Organizaciju sastanka podržalo je Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH u okviru aktivnosti koje provodi kroz Projekat za jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa, koji se implementira uz podršku Vlade Švicarske i Norveške.

Sastanak održan u Tužilaštvu BiH je sedmi sastanak najviših zvaničnika tužilaštava i policijskih organa iz cijele BiH na strateškom nivou i ovakve aktivnosti će se nastaviti i u budućnosti.


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužilaštva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

Štampaj      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽILAŠTVA BIH

SVEČANO OTVARANJE NADOGRAĐENE I ADAPTIRANE ZGRADE TUŽILAŠTVA BIH


Foto galerija

03. 2024.
P U S Č P S N
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
29.03.2024. - OPTUŽENI U PREDMETU “BOSNALIJEK” SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU; PREDLOŽENA KAZNA ZATVORA, NOVČANA KAZNA, KAO I ODUZIMANJE I POVRAT NEZAKONITE IMOVINSKE KORISTI U IZNOSU OD OKO POLA MILIONA KM
27.03.2024. - PRIJEDLOG PRITVORA ZA DRŽAVLJANE TURSKE OSUMNJIČENE ZA KRIJUMČARENJE OSOBA
25.03.2024. - PODIGNUTA OPTUŽNICA U PREDMETU SA DOKAZIMA IZ SKY I ANOM APLIKACIJA PROTIV RADOVANA DAMJANOVIĆA (1987)

Kontakt

ADRESA TUŽILAŠTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0)33 483 700 
Fax: +387 (0)33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informisanje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 483 840

RAD SA STRANKAMA