Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ ЕДУКАТОР НА СТРУЧНОЈ РАДИОНИЦИ ВСТС-а БиХ О ПРИБЛИЖАВАЊУ ТУЖИЛАЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

27.04.2017. 15:24
У организацији Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ и пројекта USAID-а, одржана је стручна радионица за портпароле и лица која се баве односима с јавношћу у тужилачким и полицијским институцијама, на којој су разговарали о темама битним за односе с јавношћу те информисање и извјештавање о раду правосудних и полицијских институција.
  • ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ ЕДУКАТОР НА СТРУЧНОЈ РАДИОНИЦИ ВСТС-а БиХ О ПРИБЛИЖАВАЊУ ТУЖИЛАЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА
  • ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ ЕДУКАТОР НА СТРУЧНОЈ РАДИОНИЦИ ВСТС-а БиХ О ПРИБЛИЖАВАЊУ ТУЖИЛАЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА
  • ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ ЕДУКАТОР НА СТРУЧНОЈ РАДИОНИЦИ ВСТС-а БиХ О ПРИБЛИЖАВАЊУ ТУЖИЛАЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА
  • ПРЕДСТАВНИК ТУЖИЛАШТВА БиХ ЕДУКАТОР НА СТРУЧНОЈ РАДИОНИЦИ ВСТС-а БиХ О ПРИБЛИЖАВАЊУ ТУЖИЛАЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

Руководилац Одјела за односе с јавношћу Тужилаштва БиХ, Борис Грубешић, у својству едукатора је презентовао досадашња искуства и активности Тужилаштва БиХ у сегменту тзв. “outreach“ дјеловања, односно приближавања институције локалним заједницама.

Тужилаштво БиХ, од оснивања институције, активно учествује у комуникацији са локалним заједницама у нашој земљи, нарочито када се ради о предметима ратних злочина и сарадњи са популацијом жртава и оштећених у предметима ратних злочина у свим крајевима Босне и Херцеговине.

Такође, представници популације жртава често посјећују Тужилаштво БиХ и састају се са званичницима Посебног одјела за ратне злочине, као и тужиоцима, који радом покривају одређено подручје.

Тужилаштво БиХ је у сарадњи са локалним заједницама, у протеклих 10 година, институција која је била активан учесник стручних и радних конференција и округлих столова у више од 40 локалних заједница у свим крајевима БиХ, гдје је остварена директна сарадња и комуникација са популацијом жртава ратних злочина у свим крајевима Босне и Херцеговине.

На одржаној стручној радионици у организацији ВСТС-а и USAID-а учесници су разговарали о начинима и модалитетима за сарадњу са локалном заједницом и циљним групама, процесу идентификовања проблема и врсте кривичних дјела која нарушавају безбједност у одређеној заједници, као и најбољим праксама за дјеловање у приближавању циљним групама у локалним заједницама.

Борба против некажњивости ратних злочина, процесуирање кривичних дјела тероризма, организованог криминала те кривичних дјела почињених из мржње, идентификоване су као области у којима тужилаштва и полицијске агенције могу адекватно дјеловати у приближавању свог рада локалној заједници.

Сарадња са невладиним сектором, идентификовање проблема и едукација о могућим рјешењима, као и комуникација и сарадња са правосуђем и полицијом ради очувања владавине права и побољшања безбједности, биле су централне теме стручне радионице.

У оквиру радионице, одржана је и практична вјежба анализе и рјешавања проблема који нарушавају владавину права и безбједност грађана, а у сарадњи са локалном заједницом и невладиним сектором.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВА ЗГРАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НАДОГРАЂЕНЕ И АДАПТИРАНЕ ЗГРАДЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ



 

Фото галерија

05. 2024.
П У С Ч П С Н
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
29.04.2024. -
29.04.2024. -
26.04.2024. - ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНИНА Р ТУРСКЕ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 483 700 
Факс: +387 (0) 33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33483 840

РАД СА СТРАНКАМА