Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА ЗАВРШНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

15.07.2021. 11:41
Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, учествовала је на завршној конференцији пројекта EU4JUSTICE: Подршка борби против организованог криминала и корупције у Босни и Херцеговини.  
  • ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА ЗАВРШНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE
  • ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА ЗАВРШНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE
  • ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА ЗАВРШНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ПРОЈЕКТА EU4JUSTICE

У оквиру завршне конференције, учесницима су се обратили амбасадорица Р Француске у БиХ, Њ.Е. Christine Toudic, шеф Одјела за правосуђе, унутрашње послове и реформу јавне управе Делегације ЕУ у Босни и Херцеговини, Nicolas Bizel, предсједник ВСТС-а Халил Лагумџија, као и замјеница директора Одјела за управљање, правду и људска права Expertise France, Цвијета Јекић.

Циљ активности пројекта EU4JUSTICE био је усмјерен на јачање владавине права у Босни и Херцеговини, кроз повећање повјерења грађана у сектор правде и унутрашњих послова БиХ, уз пружање циљане помоћи институцијама БиХ у борби против организованог криминала и корупције.

Учесницима у оквиру панела - Перспективе правосуђа у Босни и Херцеговини, обратили су се главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, затим домаћи правни савјетник при Одјелу за владавину права Канцеларије специјалног представника ЕУ Дрино Галичић и стручњак пројекта EU4JUSTICE Bernard Legras, који је током трајања пројекта боравио у Тужилаштву БиХ.

У свом обраћању, главна тужитељка, која је уједно и члан Управног одбора пројекта EU4JUSTICE, истакла је значај и допринос овог пројекта у борби против организованог криминала и корупције у Босни и Херцеговини, а који је пружен Тужилаштву БиХ, свим тужилаштвима у Босни и Херцеговини, као и полицијским агенцијама које прате њихов рад.

Посебно је истакла значај обука које су провели стручњаци из Француске у области међународне правне помоћи и финансијских истрага, којом приликом су тужиоци и запосленици полицијских агенција упознати са стандардима и искуствима земаља ЕУ у овој области.

Такође је истакла значај Водича о узајамној правној помоћи у кривичним стварима и екстрадицији, који је резултат заједничког рада пројекта EU4JUSTICE и ВСТС-а БиХ, а којег су на конференцији представили аутори Bernard Rabatel и Никола Сладоје. Такође су представљени и Методолошки фактографски листови, које је представио Francesco de Sanctis, а у оквиру којег пројекта је учествовао и тужилац Тужилаштва БиХ Мирза Хукељић.

Присутни панелисти закључили су да је потребан наставак овог пројекта, како би се правосуђу Босне и Херцеговине пружила даља подршка у борби против организованог криминала и корупције у циљу испуњавања постављених услова који су приоритет за чланство БиХ у Европској унији.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВА ЗГРАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ

 

ИЗГРАДЊА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НОВЕ ЗГРАДЕ ЗА СМЈЕШТАЈ КАПАЦИТЕТА ТУЖИЛАШТВА БИХ

Фото галерија

09. 2021.
П У С Ч П С Н
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
 
21.09.2021. - САСТАНАК ДЕЛЕГАЦИЈА ТУЖИЛАШТВА БиХ И ТУЖИЛАШТВА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОДРЖАН У БЕОГРАДУ
21.09.2021. - ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ И ЗВАНИЧНИЦИ ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ УЧЕСТВОВАЛИ НА РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О ПРОЦЕСУИРАЊУ ПРЕДМЕТА РАТНИХ ЗЛОЧИНА
21.09.2021. - САСТАНАК ГЛАВНИХ ТУЖИЛАЦА SERGEA BRAMMERTZA И  ГОРДАНЕ ТАДИЋ ОДРЖАН У БЕОГРАДУ

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 707 200
Факс: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33 707 463

РАД СА СТРАНКАМА