Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

hrv  bos  срп  eng

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA EU4JUSTICE

15.07.2021. 11:41
Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sudjelovala je na završnoj konferenciji projekta EU4JUSTICE: Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini.  
  • GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA EU4JUSTICE
  • GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA EU4JUSTICE
  • GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA EU4JUSTICE

U okviru završne konferencije, sudionicima su se obratili veleposlanica R Francuske u BiH, NJ.E. Christine Toudic, šef Odjela za pravosuđe, unutarnje poslove i reformu javne uprave Izaslanstva EU u Bosni i Hercegovini, Nicolas Bizel, predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija, kao i zamjenica ravnatelja Odjela za upravljanje, pravdu i ljudska prava Expertise France, Cvijeta Jekić.

Cilj aktivnosti projekta EU4JUSTICE bio je usmjeren na jačanje vladavine prava u Bosni i Hercegovini, kroz povećanje povjerenja građana u sektor pravde i unutarnjih poslova BiH uz pružanje ciljane pomoći institucijama BiH u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Sudionicima u okviru panela - Perspektive pravosuđa u Bosni i Hercegovini, obratili su se glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, zatim domaći pravni savjetnik pri Odjelu za vladavinu prava Ureda specijalnog predstavnika EU Drino Galičić i stručnjak projekta EU4JUSTICE Bernard Legras, koji je tijekom trajanja projekta boravio u Tužiteljstvu BiH. 

U svom obraćanju, glavna tužiteljica, koja je ujedno i član Upravnog odbora projekta EU4JUSTICE, istakla je značaj i doprinos ovog projekta u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini, a koji je pružen Tužiteljstvu BiH, svim tužiteljstvima u Bosni i Hercegovini, kao i policijskim agencijama koje prate njihov rad. 

Posebno je istakla značaj obuka koje su proveli stručnjaci iz Francuske u oblasti međunarodne pravne pomoći i financijskih istraga, kojom prigodom su tužitelji i uposlenici policijskih agencija upoznati sa standardima i iskustvima zemalja EU u ovoj oblasti. 

Također je istakla značaj Vodiča o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i ekstradiciji, koji je rezultat zajedničkog rada projekta EU4JUSTICE i VSTV-a BiH, a kojeg su na konferenciji predstavili autori Bernard Rabatel i Nikola Sladoje. Također su predstavljeni i Metodološki faktografski listovi, koje je predstavio Francesco de Sanctis, a u okviru kojeg projekta je sudjelovao i tužitelj Tužiteljstva BiH Mirza Hukeljić.

Nazočni panelisti zaključili su da je potreban nastavak ovog projekta, kako bi se pravosuđu Bosne i Hercegovine pružila dalja potpora u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u cilju ispunjavanja postavljenih uvjeta koji su prioritet za članstvo BiH u Europskoj uniji.

 

 


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prigodom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužiteljstva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

Ispiši      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽITELJSTVA BIH

IZGRADNJ I REKONSTRUKCIJА NOVE ZGRADE ZA SMJEŠTAJ KAPACITETA TUŽITELJSTVA BIH

Foto galerija

12. 2021.
P U S Č P S N
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
01.12.2021. -
01.12.2021. - PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE MIGRANATA
30.11.2021. - PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH VRŠE SE LIŠENJA SLOBODE VIŠE OSOBA OSUMNJIČENIH ZA ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI NA PODRUČJU BOSANSKOG NOVOG/NOVOG GRADA

Kontakt

ADRESA TUŽITELJSTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0) 33 707 200
Fax: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informiranje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 707 463

RAD SA STRANKAMA