Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

ОДРЖАН ONLINE САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

30.06.2021. 11:20
На састанку је разговарано о извјештавању и разматрању заједничких активности чланова ударне групе у превазилажењу актуелних проблема у области трговине људима и илегалних миграција.
  • ОДРЖАН ONLINE САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ
  • ОДРЖАН ONLINE САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ
  • ОДРЖАН ONLINE САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, предсједавала је састанком Ударне групе, који је одржан путем видео-конференције.

У раду Ударне групе учествовали су представници правосудних, полицијских, безбједносних и агенција за провођење закона са нивоа државе Босне и Херцеговине, оба ентитета и Брчко дистрикта БиХ, као и представници међународних институција које су укључене у борбу против трговине људима.

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, упознала је присутне о активностима на успостави новог Одсјека за кријумчарење људи и трговину људима у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију и тероризам,  у којем ће тужиоци радити на предметима трговине људима и илегалних миграција, што ће значајно помоћи у ефикаснијем раду на предметима у овој области.

На састанку је разговарано о заједничким активностима у процесуирању кривичних дјела трговине људима и кријумчарења илегалних миграната, те је након излагања резултата рада свих институција у протеклом периоду закључено да постоје позитивни помаци у погледу процесуирања ове врсте кривичних дјела.

Једна од тема односила се и на обуке и едукације које проводе центри за едукацију судија и тужилаца у Федерацији БиХ и Републици Српској, као и међународне институције, а значајне су за размјену искустава и унапређења знања и вјештина из ове области, а посебно у погледу пружања заштите жртвама трговине људима.

Значајно је истаћи да је недавно одржан састанак на припреми регионалне стручне радионице, која ће се односити на јачање капацитета за процесуирање кривичних дјела трговине људима и кријумчарења људи са фокусом на рад ударних група. Састанак је одржан у оквиру Пројекта - Борба против тешког криминала на Западном Балкану - IPA 2019, а на том састанку учесници су били представници Р Србије, Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније и дужносници GIZ-а.

Састанци Ударне групе, упркос отежаним условима због пандемије Covid 19, континуирано су одржавани у протеклом периоду, тако да је ово шести састанак у овој години, што указује на континуиран рад Ударне групе у борби против трговине људима и организованих илегалних миграција на подручју Босне и Херцеговине.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВА ЗГРАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ

 

ИЗГРАДЊА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НОВЕ ЗГРАДЕ ЗА СМЈЕШТАЈ КАПАЦИТЕТА ТУЖИЛАШТВА БИХ

Фото галерија

10. 2021.
П У С Ч П С Н
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
22.10.2021. - ОДУЗЕТЕ КРИЈУМЧАРЕНЕ ЦИГАРЕТЕ У ВРИЈЕДНОСТИ ОД 50 000 КМ
22.10.2021. - НА ПРИЈЕДЛОГ ТУЖИЛАШТВА БиХ И НА ОСНОВУ НАРЕДБЕ СУДА БиХ ИЗВРШЕНА ЈЕ ЕКСХУМАЦИЈА НА ПОДРУЧЈУ РОГАТИЦЕ
22.10.2021. - Саопштење за јавност

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 707 200
Факс: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33 707 463

РАД СА СТРАНКАМА