Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

hrv  bos  срп  eng

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine

Vijesti

BOSNA I HERCEGOVINA USKORO ĆE IMENOVATI ČASNIKA ZA VEZU U EUROPSKOJ ASOCIJACIJI TUŽITELJA-EUROJUST

17.12.2014. 13:41
Na sastanku glavnog tužitelja Gorana Salihovića sa predstavnicima IPA projekta i diplomatskim dužnosnicima, razgovarano o jačanju tužiteljskih kapaciteta i suradnji naše zemlje sa tužiteljskim strukturama u EU.
  • BOSNA I HERCEGOVINA USKORO ĆE IMENOVATI ČASNIKA ZA VEZU U EUROPSKOJ ASOCIJACIJI TUŽITELJA-EUROJUST
  • BOSNA I HERCEGOVINA USKORO ĆE IMENOVATI ČASNIKA ZA VEZU U EUROPSKOJ ASOCIJACIJI TUŽITELJA-EUROJUST
  • BOSNA I HERCEGOVINA USKORO ĆE IMENOVATI ČASNIKA ZA VEZU U EUROPSKOJ ASOCIJACIJI TUŽITELJA-EUROJUST
  • BOSNA I HERCEGOVINA USKORO ĆE IMENOVATI ČASNIKA ZA VEZU U EUROPSKOJ ASOCIJACIJI TUŽITELJA-EUROJUST
  • BOSNA I HERCEGOVINA USKORO ĆE IMENOVATI ČASNIKA ZA VEZU U EUROPSKOJ ASOCIJACIJI TUŽITELJA-EUROJUST

U Tužiteljstvu BiH održan je sastanak glavnog tužitelja Gorana Salihovića sa dužnosnicima IPA projekta i predstavnicima diplomatskog kora, na kojem je razgovarano o jačanju suradnje i približavanju tužiteljskih struktura BiH europskim integracijama, a u svjetlu učinkovitije borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Jedna od tema sastanka odnosila se na predstojeći proces imenovanja časnika za vezu, odnosno tužitelja iz BiH koji će biti smješten u okviru Europske asocijacije tužitelja-EUROJUST, kako bi se unaprijedila suradnja u borbi protiv prekograničnog organiziranog kriminala i korupcije.

Glavni tužitelj Salihović istakao je da je potrebno maksimalno ubrzati povezivanje Bosne i Hercegovine sa strukturama EUROJUST-a, kao i sa strukturama EUROPOL-a, jer Tužiteljstvo BiH već radi na većem broju predmeta u kojima se istražuju i procesuiraju kaznena djela koja se protežu i na područje zemalja EU, naročito Hrvatske, Slovenije, Austrije i drugih država, te da je suradnja jako potrebna.

Glavni tužitelj upoznao je predstavnike IPA-e i diplomatske predstavnike sa aktivnostima na jačanju kapaciteta Tužiteljstva BiH u kadrovskom i tehničkom segmentu.

Također, razgovarano je i o predstojećem procesu angažiranja tužitelja iz zemlje EU koji će biti dodijeljen Tužiteljstvu BiH, kao potpora u radu i jačanju suradnje BiH sa zemljama EU u borbi protiv organiziranog kriminala, kao i o ostalim modalitetima jačanja suradnje između Tužiteljstva BiH i tužiteljskih struktura u zemljama EU.

Glavni tužitelj je upoznao dužnosnike sa ostvarenim rezultatima Tužiteljstva BiH u 2014. godini u kojoj je intenzivirano procesuiranje više složenih predmeta iz oblasti borbe protiv terorizma, korupcije, organiziranog kriminala i financijskog kriminala.

Istaknuta je dobra suradnja Tužiteljstva BiH u predmetu borbe protiv terorizma i sankcioniranju odlazaka građana BiH na strana ratišta u Siriji i Iraku, u okviru kojeg je ostvarena značajna suradnja sa tužiteljskim i policijskim strukturama u Austriji i Njemačkoj.

Zajednički zaključak sastanka je da će početkom naredne godine početi intenzivne aktivnosti na povezivanju i suradnji tužiteljskih struktura u BiH i EU, što će umnogome pomoći proces uspostave vladavine prava i stvaranja sigurnijeg okruženja za život svih građana BiH, regiona i EU.


*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prigodom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužiteljstva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

Ispiši      Pošalji prijatelju

Video

Arhiva

Drugi o nama - PRESS

Arhiva

NOVA ZGRADA TUŽITELJSTVA BIH

Foto galerija

01. 2022.
P U S Č P S N
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
20.01.2022. -
17.01.2022. - PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KAZNENOG DJELA KRIVOTVORENJE NOVCA
17.01.2022. - TUŽITELJI TUŽITELJSTVA BiH BORAVILI U NIZOZEMSKOJ

Kontakt

ADRESA TUŽITELJSTVA BIH
Kraljice Jelene 88
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 (0) 33 707 200
Fax: +387 (0) 33 707 463
info@tuzilastvobih.gov.ba

Ured za informiranje javnosti
Telefon: +387 (0)33 483 751
Fax: +387 (0)33 707 463

RAD SA STRANKAMA