Web stranica Tužilaštva BiH ne podržava Internet Explorer verzije 7 u potpunosti.

Preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer, Google Chrome, ili Firefox.

Ako koristite Internet explorer 9 ili više isključite "Compatibility View".

срп  bos  hrv  eng

Тужилаштво Босне и Херцеговине

Вијести

САСТАНАК КООРДИНАЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ, ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ ОДРЖАН У БРЧКОМ

21.11.2012. 16:01
Централне теме састанка односиле су се на имплементацију Споразума о електронској размјени података, Извјештај Министарства безбједности БиХ о ситуацији у вези безвизног режима, те анализу оцјене Европске комисије о раду и сарадњи агенција за провођење закона у БиХ.  
  • САСТАНАК КООРДИНАЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ, ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ ОДРЖАН У БРЧКОМ
  • САСТАНАК КООРДИНАЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ, ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ ОДРЖАН У БРЧКОМ
  • САСТАНАК КООРДИНАЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ, ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ ОДРЖАН У БРЧКОМ
  • САСТАНАК КООРДИНАЦИЈЕ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА У БиХ, ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ ОДРЖАН У БРЧКОМ

Представници Граничне полиције БиХ су на састанку у Брчком презентовали резултате имплементације Споразума о електронској размјени података, као и система за провјеру личних докумената које врше полицијске агенције. Указано је на техничке потешкоће у провођењу Споразума о размјени података, те је договорено отклањање тих потешкоћа.

Истакнуто је, између осталих активности, да је у првих 9 мјесеци ове године провјерама откривено 437 лица која су потраживана од стране агенција за провођење закона.

Секретар Министарства безбједности БиХ упознао је учеснике са ситуацијом у вези примјене безвизног режима за грађане БиХ. Закључено је да ће полицијске и агенције за провођење закона у БиХ, заједно са Министарством безбједности БиХ, предузети интензивне активности на испуњавању преузетих обавеза, које ће се односити и на откривање и спречавање одласка лажних азиланата из БиХ у земље ЕУ, те да ће се у сарадњи са званичним Бриселом, као и полицијским и надлежним агенцијама у земљама ЕУ, проводити интензивне активности ради повратка тих лица у БиХ, а све са циљем да се не би угрозио безвизни режим за грађане БиХ.

На састанку је разговарано и о анализи извјештаја Европске комисије, у дијелу који се односи на рад и сарадњу агенција за провођење закона у БиХ. Закључено је да је у процесу предстојећих европских интеграција наше земље, потребно информисати Европску комисију о проведеним удруженим полицијским акцијама, као и заједничким активностима агенције за провођење закона у БиХ у борби против организованог криминала и корупције, те предузетим активностима на побољшању сарадње између агенција за провођење закона у погледу размјене података и заједничких активности у борби против свих облика криминала.

Представници Тужилаштва БиХ информисали су учеснике састанка о анализи удружених полицијских акција које су протеклих мјесеци проведене у борби против организованог криминала те оствареним резултатима, као и оствареној досадашњој и будућој сарадњи у оквиру ових акција, са циљем расвјетљавања што већег броја неријешених тешких кривичних дјела учињених у протеклим годинама.

На састанку у Брчком разговарано је и о функционисању система за законито пресретање телекомуникација, као и раду Управног одбора. Представници Полиције Брчко дистрикта БиХ припремили су уводно излагање у вези са овим питањима, а на састанку је разговарано о потребним активностима за побољшање капацитета за рад система за законито пресретање телекомуникација.

На редовним састанцима координације директора полицијских агенција и главног тужиоца учествују:

- в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ,

- директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ,

- директор Државне агенције за истраге и заштиту - SIPA,

- директор Граничне полиције БиХ,

- директор Службе за послове са странцима БиХ,

- секретар Министарства безбједности БиХ,

- директор Федералне управе полиције МУП-а ФБиХ,

- директор Полиције МУП-а РС,

- шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ,

- представник полицијских комесара кантоналних МУП-ова у ФБиХ,

- представници Амбасаде САД-а у БиХ и представници пројекта ICITAP.

Састанцима координације директора полиције и главног тужиоца у раду се, по потреби, прикључују и представници осталих полицијских, безбједносних и правосудних агенција у БиХ.

Организацију састанака, по систему ротације, преузимају директори и водећи званичници институција укључених у координацију.

Домаћин састанка у Брчком била је Полиција Брчко дистрикта БиХ.


*напомена о начелу презумпције невиности

Поштовани представници медија, молимо вас да приликом преношења вијести имате у виду да лица, на која се односе вијести и информације из Тужилаштва БиХ, имају статус осумњичених или оптужених лица. Подсјећамо на начело презумпције невиности које дефинише да се нико не може сматрати кривим док му се кривица не докаже правоснажном пресудом.

Штампај      Пошаљи пријатељу

Видео

Архива

Други о нама - ПРЕС

Архива

НОВА ЗГРАДА ТУЖИЛАШТВА БиХ

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НАДОГРАЂЕНЕ И АДАПТИРАНЕ ЗГРАДЕ ТУЖИЛАШТВА БиХ



 

Фото галерија

04. 2024.
П У С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
19.04.2024. - ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ВЕЋЕ ГРУПЕ МИГРАНАТА
18.04.2024. - ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО СПРЕЧАВАЊА ДОКАЗИВАЊА
18.04.2024. - ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ПЕТ ЛИЦА ОПТУЖЕНИХ ЗА ОРГАНИЗОВАНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ВИШЕ ОД 150 ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

Контакт

АДРЕСА ТУЖИЛАШТВА БИХ
Краљице Јелене 88
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел: +387 (0) 33 483 700 
Факс: +387 (0) 33 483 840
info@tuzilastvobih.gov.ba

Служба за информисање јавности
Телефон: +387 (0)33 483 751
Факс: +387 (0) 33483 840

РАД СА СТРАНКАМА